Tim Burton komt naar Genk © BELGA

De wereldberoemde Amerikaanse regisseur, tekenaar en producent komt naar Genk. Van 15 augustus tot en met 28 november zal de internationale tentoonstelling "The World of Tim Burton" te zien zijn in C-mine Genk. Euroscoop Genk koppelt daaraan meteen ook een aangepaste filmprogrammatie vol met Burton's fantasierijke meesterwerken dankzij een aangepast programma.

Van 15 augustus tot en met 25 november kunnen bezoekers bij Euroscoop Genk terecht voor één van de prachtige films van Tim Burton. Elke film van Burton wordt gekenmerkt door donkere humor en unieke karakters. Denk hierbij aan "Beetlejuice", "Batman", "Edward Sciccorhands", "The Nightmare Before Christmas", "Charlie and the Chocolate Factory" of "Alice in Wonderland".

De regisseur zal het filmfestival openen met twee van zijn favoriete films. Euroscoop Genk zal gedurende het festival omgetoverd worden tot een sprookjeswereld waarbij zaterdag, zondag en maandag doorlopend films van Burton te zien zullen zijn. Zaterdag genieten bezoekers van enkele klassiekers, zondag is het Johnny Depp-dag en maandagavond kiezen bezoekers zelf hun favoriete film.

De ticketverkoop voor de opening op 28 september start op woensdag 1 augustus op de middag. Euroscoop Genk en C-Mine Genk hebben een samenwerking opgericht waarbij film en cultuur elkaar aanvullen. Op vertoon van het inkomticket van de tentoonstelling mogen bezoekers voor slecht 6,50 euro naar een film van Tim Burton gaan kijken.