BBC gaat bijna miljoen euro aan gerechtskosten van Cliff Richard betalen © BELGA

De Britse openbare omroep BBC gaat de gerechtskosten van de Britse popzanger Cliff Richard, 850.000 pond (956.000 euro), betalen. Vorige week won Richard een privacy-rechtszaak die hij tegen de BBC had aangespannen.

De zanger kreeg al 240.000 euro aan schadevergoeding toegekend. De rechtbank in Londen meende vorige week dat de BBC de privacy van Richard op een "ernstige en sensatiezoekende manier" werd geschonden. Op een later tijdstip zou nog een beslissing vallen over welk extra bedrag Richard nog toegekend zal krijgen.

De 77-jarige Richard, die ook bekend staat als de Britse Elvis, diende een klacht in omdat de BBC in augustus 2014 een doorzoeking van zijn woning in Sunningdale in South Yorkshire via helikopterbeelden had uitgezonden. Sir Cliff vond dit een "ernstige aantasting" van zijn privacy.

De huiszoeking maakte deel uit van een gerechtelijk onderzoek nadat Richard was beticht van een geval van pedoseksualiteit in 1985. Richard, die ontkende, is daaromtrent nooit gearresteerd of aangeklaagd.

De BBC verweerde zich bij het Hight Court door te zeggen dat de verslaggeving accuraat en te goeder trouw was.

Fans zongen na Richards overwinning in de rechtbank zijn hit "Congratulations", meldde de BBC.