Opnames in België voor 'Baptiste', spin-off van 'The Missing' © BELGA

Momenteel zijn in België opnames bezig voor de nieuwe, zesdelige fictiereeks 'Baptiste', een spin-off van het bekende en veelbekeken 'The missing'. De dramareeks wordt gecoproduceerd door de BBC, Eén en het Brusselse CZAR Film & TV. De internationale cast, met onder anderen Tchéky Karyo als Baptiste en Tom Hollander, wordt versterkt door Vlaamse topacteurs.

'Baptiste' draait rond de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste, die ook in de twee seizoenen van 'The missing' een grote rol speelde. De reeks werd bedacht door Harry en Jack Williams, de scenaristen van 'The missing'. Naast Karyo zijn Tom Hollander ('Taboo') en Jessica Raine te zien in de reeks. Vlaamse acteurs als Barbara Sarafian, Boris Van Severen en Martha Canga Antonio vertolken eveneens aanzienlijke rollen. De regie van het tweede deel van de reeks is in handen van Jan Matthys (bekend van 'Vele hemels' en 'In Vlaamse velden').

Er zullen tot oktober ongeveer 70 dagen gedraaid worden, voornamelijk in Antwerpen en Gent. "De steun van Screen Flanders in combinatie met Tax Shelter-investeringen zijn essentieel geweest om het Belgisch aandeel in de financiering van de productie te voorzien," zegt co-producent van CZAR Film & TV Eurydice Gysel.

'Baptiste' is een productie van Two Brothers Pictures voor BBC One in samenwerking met all3media International, dat de reeks internationaal zal verdelen. Belgische co-producenten zijn CZAR Film & TV en Eén met de steun van het economisch fonds Screen Flanders. BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder. De filmcel van de Stad Antwerpen ondersteunde de productie logistiek.