Man van veganiste Kate Mara mag vlees eten


Maar ze vindt het fijn dat hij af en toe een vleesloze dag inbouwt.


Veganiste Kate Mara heeft geleerd om met vleeseters te leven nadat ze ontdekt heeft dat haar man niet van plan is om zijn dieet te veranderen.

De actrice trouwde vorig jaar met de Britse acteur Jamie Bell. Ze beweert dat ze nooit geprobeerd heeft vrienden en partners om te vormen tot veganist, ook al besloot ze zelf jaren geleden geen vlees meer te eten en dierlijke producten te gebruiken.

"Mijn man is geen veganist, hij eet vlees", legde ze in een interview met USA Today uit. "We maken verschillende keuzes als het gaat om eten, maar hij respecteert mijn keuze en hij respecteert mij om mijn keuzes."

Dierenrechtenactiviste Kate heeft Jamie wel zo ver gekregen dat hij af en toe een dag geen vlees eet. “Hij eet niet meer zoveel vlees als vroeger”, vertelde ze. "Een Meatless Monday of welke dag van de week dan ook, maakt een groot verschil voor het milieu. Dus dat soort dingen, als je niet bereid bent een veganist of vegetariër te worden, zijn echt OK.”

Het gaat volgens de actrice meer om de keuzes die je maakt en dat je bewust bent van waar het voedsel dat je koopt vandaan komt. Dat zorgt ervoor dat je een bewuste keuzes kunt maken.

Kate koos voor een veganistisch dieet nadat ze het boek The Beauty Detox Solution van Kimberly Snyder had gelezen, "Ik ben altijd al een dierenliefhebber geweest en was een tijdje vegetarisch toen ik het boek van mijn vriend Kimberly Snyder las. Het bevestigde mijn overtuiging dat het niet de bedoeling is dat we dierlijke producten consumeren, of je nu een dierenvriend bent, activist of niet.”

Kate zegt veel geleerd te hebben over het proces dat ons lichaam doormaakt om vlees en zuivel te verteren. “Mijn liefde voor dieren en dierenactivisme is in de loop der jaren gegroeid, dus het was voor mij logisch om veganist te worden."

Cover Media/Novum Nieuws