Zesde 'Mission: Impossible' breekt record © BELGA

'Mission: Impossible - Fallout' heeft in zijn openingsweekend 61,5 miljoen dollar opgebracht in de Verenigde Staten. Het is daarmee het beste openingsweekend voor een Mission: Impossible-film ooit en de één-na-hoogste opening voor een film met Tom Cruise in de hoofdrol, zo meldt Variety.

Het franchiserecord stond op naam van 'Mission: Impossible II' die achttien jaar geleden 57,8 miljoen dollar opbracht in het eerste weekend. 'Mission: Impossible - Ghost Protocol' uit 2011 bracht dan weer in totaal 694,7 miljoen dollar op, de hoogste totaalopbrengst uit de reeks.

'Mission: Impossible - Fallout' is het op één na beste debuut uit Tom Cruises carrière. Steven Spielbergs 'War of the Worlds' deed als enige beter met 64,9 miljoen dollar.

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt in 'Mission: Impossible - Fallout'. Samen met zijn IMF-team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) en terugkerende personages (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) bevindt Ethan zich in een race tegen de klok nadat een missie verkeerd afloopt.