Bekijk de film “Ready Player One” in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV! © Warner

Omdat deze film zich voornamelijk afspeelt in een digitale wereld, ging Steven Spielberg met veel overtuiging aan de slag met computeranimatie (CGI). En dat is dan ook wat je van deze film mag verwachten: een film vol computergestuurde actie.

In een notendop

In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden.

Paaseieren bij de vleet

Spielberg had er duidelijk zin in bij het maken van deze film, die eigenlijk een verfilming is van het gelijknamige boek uit 2011 van de Amerikaanse auteur Ernest Cline. Daarin schetst de Schrijver een dystopische toekomst ergens in het jaar 2044. Na de Grote Recessie leeft een groot deel van de wereldbevolking in totale armoede. De hongerende mensheid vlucht weg in OASIS, een onlinegame dat door miljarden spelers tegelijkertijd gespeeld wordt. Wanneer de ontwerper van het spel, James Halliday, kinderloos sterft, blijkt deze drie sleutels, zogenaamde Easter eggs verstopt te hebben die leiden naar een kluis met zijn erfenis. Degene die de kluis vindt, wordt multimiljardair. Een verbeten virtuele strijd begint om de erfenis van Halliday.

En het zijn net die paaseieren die het grote creatieve brein van Spielberg in werking zetten. De regisseur verstopte bij wijze van spreken paaseieren in elke hoek van het scherm, met honderden referenties en verborgen boodschappen naar de populaire cultuur. Ben jij klaar voor jouw zoektocht overgoten met een sausje van muziek uit de Jaren 80?Vanaf 8 augustus 2018 is Ready Player One beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?