Bekijk de film “Pieter Konijn” in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV! © columbia pictures

Toen Walt Disney in 1936 kinderboekenschrijfster Beatrix Potter vroeg of hij haar Pieter Konijn-boeken mocht bewerken tot een tekenfilm, wees zij hem af. Het duurde goed 50 jaar na de dood van Potter voordat de eerste adapties voor televisie werden gemaakt. Dat was in de jaren 90. Maar nu is er dus de lange animatiefilm in 3D, een mix van animatie en live action.

In een notendop

De film volgt de avonturen van Pieter Konijn en zijn familie in en rond de moestuin van meneer Verhoef en zijn buurvrouw Bea. Pieter Konijn leidt een perfect leventje in de groententuin bij hem om de hoek, met wortels in overvloed. Totdat de tuin in handen valt van meneer Verhoef, die hem en zijn vrienden weg wil hebben. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Maar tegelijkertijd proberen ze ook allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Bekende Vlaamse stemmen

In de Vlaamse versie van Pieter Konijn laat Sven De Ridder de stem van Pieter klinken als een charmante gekke bengel. Evelien Bosmans, Ini Massez en Leen Dendievel nemen de stemrollen van de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart op zich terwijl Bill Barberis in de huid kruipt van de chagerijnige meneer Verhoef en Inge Paulussen de stem van de mooie Bea voor haar rekening neemt.Vanaf 8 augustus 2018 is Pieter Konijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?