'Game of Thrones'-ster Peter Dinklage krijgt hoofdrol in verfilming van Repelsteeltje © BELGA

Acteur Peter Dinklage, bekend van zijn iconische rol als Tyrion Lannister in het razend populaire 'Game of Thrones', zou binnenkort de rol op zich nemen van sprookjesfiguur Repelsteeltje in een nieuwe filmproductie. Dat schrijft showbizzmagazine Variety.

Volgens Variety is Dinklage niet alleen als hoofdrolspeler, maar ook als producer aan het project van filmstudio Sony verbonden. Patrick Ness, de bestsellerauteur van romans als 'Chaos Walking' en 'A Monster Calls' die ook al werden verfilmd, zou een script schrijven op basis van het gebroeders Grimm-sprookje.

Het originele sprookje heeft zijn wortels in verhalen die teruggaan tot 4000 jaar in het verleden. 'Repelsteeltje' gaat over een molenaar die tegen een koning liegt dat zijn dochter draad tot goud kan spinnen. Het kabouterachtige wezen Repelsteeltje - Rumpelstiltskin in het Engels - verschijnt en voert dit voor haar uit, maar vraagt haar eerstgeboren kind in ruil. Wanneer ze weigert, stemt hij ermee in om haar met rust te laten op voorwaarde dat ze zijn naam kan raden.

Details over de verfilming of een mogelijke releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt.

Dinklage is met dit project niet aan zijn filmdebuut toe. Behalve in de tv-serie 'Game of Thrones' was de acteur al op het grote scherm te zien in 'Avengers: Infinity War' en 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. Hij zal ook verschijnen in de tv-film 'My Dinner with Hervé'.