'Better Call Saul' krijgt vijfde seizoen © BELGA

De tv-serie 'Better Call Saul', spin-off van 'Breaking Bad', zal nog zeker tot volgend jaar te zien zijn. Er komt namelijk een vijfde seizoen. Dat heeft de Amerikaanse televisiezender AMC afgelopen weekend aangekondigd.

De timing van de aankondiging is wellicht geen toeval: binnen precies één week - op 6 augustus - verschijnt het vierde seizoen van 'Better Call Saul' op Netflix. De serie brengt de voorgeschiedenis en het achtergrondverhaal van de corrupte advocaat Saul Goodman uit 'Breaking Bad'.

Saul heet in de spin-off nog gewoon Jimmy McGill, een voormalige 'con man' die het probeert te maken als advocaat - veelal zonder succes. Zijn gebrek aan talent motiveert Jimmy steeds meer om de 'minder legale' wegen in te slaan.

De aankondiging van het volgende seizoen ging gepaard met een opvallende publiciteitsstunt door hoofdrolspeler Bob Odenkirk. De acteur liet voor de ogen van fotografen zijn broek zakken om een nieuwe tatoeage te laten zien. Op zijn linkerbil prijkte het logo van de serie, met daarbij de vermelding 'aug. 6', de releasedatum van seizoen 4.