Bedenkers hitserie "24" werken aan prequel © BELGA

De Amerikaanse televisiezender Fox kijkt opnieuw naar een variant op de populaire thrillerreeks "24", die werd in juli 2014 voor het laatst uitgezonden.Volgens The Wrap werken de producenten van de originele serie aan een prequel.

"24" ging in 2001 van start en was negen seizoenen lang op de buis. De serie over terreurbestrijder Jack Bauer had een opvallende opbouw: ieder reeks bestond uit 24 afleveringen, die ieder één uur uit het leven van Bauer lieten zien. Zo was er aan het einde van een seizoen steeds slechts één dag verstreken.

Het idee van een variant op de serie is niet nieuw. Tussen het zesde en zevende seizoen van de show kwam de televisiefilm "24: Redemption" uit. Vier jaar na het einde van de serie in 2010, keerde Kiefer Sutherland ("Designated Survivor") terug in zijn rol als Bauer voor de revival "24: Live Another Day".

Vorig jaar zond Fox spin-off "24: Legacy" uit, de eerste 24 zonder Sutherland, maar met Corey Hawkins als de opvolger van Jack Bauer. "Legacy" werd na het eerste seizoen van de buis gehaald.