Jennifer Aniston: "Ik ben niet doodongelukkig" © BELGA

De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston (49) probeert de mediaberichten over haar breuk met Justin Theroux niet aan haar hart te laten komen. "Meestal kan ik achterover leunen en lachen met die belachelijke headlines omdat ze steeds absurder geworden zijn", vertelde ze het Amerikaanse tijdschrift InStyle.

"Dergelijke krantenkoppen zijn een zogenaamde 'publieke behoefte'", zei de voormalige "Friends"-ster in een gisteren gepubliceerd interview, "maar ik concentreer me op mijn werk, mijn vrienden, mijn dieren en hoe we de wereld benaderen en een betere plek maken".

Het is volgens Aniston een misvatting dat ze geen man kan houden en geen kind wil, omdat ze egoïstisch is en alleen voor haar carrière gaat. "Allereerst, met alle respect, ik ben niet diepbedroefd. En ten tweede, dit zijn roekeloze schattingen."

Aniston en haar acteurscollega Justin Theroux (46) kondigden in februari aan na een huwelijk van twee jaar uit elkaar te gaan. Aniston verwijt de pers nu de manier waarop die tekeer is gegaan. "Niemand denkt over hoe gevoelig dat kon zijn voor mijn partner en mij." Theroux zelf heeft ondertussen al een nieuwe vriendin, Petra Collins.

Aniston zou volgens verschillende bronnen opnieuw aan het daten zijn. Niet met één, maar met twee mannen die vechten om haar aandacht, aldus recente berichtgeving.

En ondertussen fantaseert de actrice verder over "Friends"-reünie. In het septembernummer van InStyle noemt ze haar rol in de sitcom haar leukste baan ooit. "Courteney Cox (Monica) en Lisa Kudrow (Phoebe) hebben het wel eens over een reünie gehad. Ik zou niet weten hoe het er nu uit zou zien, maar je weet het maar nooit. Er krijgen momenteel zo veel oude shows een reboot."

Mocht er echt interesse in zijn voor een reünie, dan zal Matt LeBlanc (Joey) het moeilijkst te overtuigen zijn, verwacht Jennifer. "Ik weet dat Matt de vraag niet meer wil horen. Maar misschien kunnen we hem ompraten. Of we geven het gewoon wat tijd en ondertussen werken Lisa, Courteney en ik aan een reboot van The Golden Girls", grapt ze.

"Friends" liep van 1994 tot 2004 en betekende de doorbraak van hoofdrolspelers Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer. De serie is nog altijd mateloos populair. Al jaren wordt gespeculeerd over een mogelijke reünie. "Friends"-bedenker David Crane zei in juni nog dat hij verwacht dat er nooit een reboot zal komen.

Voor het eerst sinds het einde van "Friends" zal Aniston ook een vaste rol vertolken in een televisieserie. Reese Witherspoon zal de andere hoofdrol op zich nemen. De serie waarin de twee Amerikaanse actrices te zien zullen zijn, gaat over ochtendshows op de televisie. Dat is het enige wat er voorlopig geweten is. Hoe de serie zal heten en welke rollen de twee zullen vertolken, is nog niet bekend. Witherspoon en Aniston zullen ook de uitvoerende producent van de reeks zijn.