Jamie Dornan worstelt met dood moeder


De moeder van de acteur, Lorna Dornan, stierf 20 jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Nu opent de acteur een steungroep in Noord-Ierland voor mensen die hetzelfde meemaken als hijzelf.


Acteur Jamie Dornan denkt nog steeds elke dag aan de dood van zijn moeder, 20 jaar geleden. De ster van Fifty Shades of Grey verloor zijn moeder, Lorna, aan alvleesklierkanker in 1998, toen de acteur 16 jaar oud was. Tijdens een toespraak bij de opening van de NIPanC steungroep, gericht op het helpen van mensen die geliefden zijn kwijtgeraakt aan de ziekte, gaf Dornan toe dat hij nog steeds worstelt met de dood van zijn moeder.

"Ik heb het gevoel dat het elke dag een effect op me heeft, op manieren die ik merk en op manieren die ik niet merk," vertelde hij aan de Press Association. "Maar, ik ben niet alleen daarin; er zijn heel veel mensen die geliefden zijn verloren op een jonge leeftijd. Dat is het verschrikkelijke aan deze ziekte, het lijkt alsof hij mensen expres jong afneemt, mensen met jonge families."

De acteur droomt nog steeds over het delen van zijn succes in Hollywood met zijn moeder, door haar mee te nemen naar een filmpremière. "Mijn moeder was erg elegant, en ze had het vast geweldig gevonden."

Jamie opende het evenement met zijn zus Jess en zijn vader James. Hij hoopt dat het platform andere mensen kan helpen die ook worstelen met de impact van alvleesklierkanker.

"Ik denk niet dat er zoiets bestond, toen mijn moeder ziek was," zei hij over de Noord-Ierse groep. "Het was fantastisch geweest om met andere mensen te kunnen praten die dezelfde ervaring hadden als ik. Ik voel me bevoorrecht om te kunnen helpen om deze ziekte meer bekend te maken, en ik streef ernaar om op elke manier de statistieken te kunnen veranderen, die op dit moment er nog erg slecht voor staan, en sinds de laatste 40 jaar niet veel zijn veranderd."

Cover Media/Novum Nieuws