De Preikestolen, een hoge klif in het westen van Noorwegen, was gisteren het toneel van een heuse filmvertoning. Ruim 1.800 bezoekers tekenden present voor de eerste vertoning van "Mission Impossible: Fallout", melden lokale media vandaag.

In de laatste scènes van de film is te zien hoe Tom Cruise aan de wand van de 604 meter hoge klif hangt. Het uitkijkpunt boven op de klif is een van de populairste toeristische trekpleisters in Noorwegen, met jaarlijks een kwart miljoen bezoekers die de forse klim naar de Preikestolen trotseren. De scènes van "Mission Impossible" werden in november vorig jaar gefilmd.

De première van de actiethriller begon gisterenavond om 11 uur in aanwezigheid van enkele acteurs van de film. Onder meer de Noorse acteur Kristoffer Joner was aanwezig, meldde de Noorse openbare omroep NRK. Bij het begin van de film kregen de kijkers een videoboodschap van hoofdrolspelers Tom Cruise, Henry Cavill en regisseur Christopher McQuarrie te zien.

De film eindigde om 2 uur 's nachts. Na de vertoning kozen de meeste mensen ervoor om de twee uur lange terugtocht naar de parking af te leggen. Enkelen bleven in de buurt van de rotsformatie kamperen onder het maanlicht, aldus de krant Stavanger Aftenblad.

Bekijk ook:
De strafste stunts van Tom Cruise