Orange Is The New Black, seizoen 6: maximum security © Netflix

Langverwacht, maar het is er: het zesde seizoen van Netflix Original-topserie Orange Is The New Black streamt nu op Netflix!

Na de rellen

Het vijfde seizoen speelde zich volledig af over drie dagen in de levens van Piper (Taylor Schilling), Suzanne (Uzo Aduba), Red (Kate Mulgrew) en de rest van de vrouwen.

Drie dagen volgend op de dramatische dood van Poussey (Samira Wiley), en eindigend op een serieuze cliffhanger: rellen in Litchfield. Dames die zich verschansen in een bunker. Agenten die binnenvallen. En de rest van de gevangenen in bussen, klaar om weer achter de tralies te gaan.
 
Maximum security

“This place is way too serious”, zegt Cindy (Adrienne C. Moore) in het nieuwe, zesde seizoen van Orange Is the New Black. “This place” is Litchfield Max, de maximaal beveiligde gevangenis waarnaar de dames in de nasleep van de rellen worden overgeplaatst.Het nieuwe seizoen keert terug naar de structuur van de eerste vier seizoenen. We focussen op een kleinere groep inmates die naar het vlakbij gelegen Litchfield Max worden overgebracht. Onder hen: Taystee (Danielle Brooks), Piper (Taylor Schilling), Gloria (Selenis Leyva), Suzanne (Uzo Aduba), Nicky (Natasha Lyonne) en Red (Kate Mulgrew).

De rebellerende dames worden verspreid over verschillende vleugels van de gevangenis en belanden opnieuw onderaan de ladder. Opnieuw wennen, opnieuw bewijzen wat je waard bent.

Sommigen komen terecht in “C block”, waar de levenslang veroordeelde Carol (Henny Russell) de plak zwaait. Haar zus Barbara (Mackenzie Phillips) heeft het dan weer voor het zeggen in “D block”, en de twee maken al eens graag gebruik van jongere gevangenen om elkaar een hak te zetten.

Een strenger regime, nieuwe regels én een eeuwigdurende oorlog tussen twee wrede zussen dus. En daarbij nog de nasleep van de rellen. Want de gouverneur wil de zaak snel beklonken zien, en vijf gevangenen worden als de aanstichters van alle ellende aangeduid.

Benieuwd wat de dames te wachten staat in hun nieuwe ‘thuis’? Het zesde seizoen is nu beschikbaar voor streaming op Netflix!

 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!