Ben Affleck en Matt Damon maken 'Monopoly'-film © BELGA

De twee Amerikaanse sterren en goede vrienden Ben Affleck en Matt Damon werken samen aan een film over een voormalige agent die miljoenen dollars stal van McDonald's. Affleck is de regisseur van dienst en Damon zal de hoofdrol vertolken.

De prent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1987 introduceerden de Amerikaanse filialen van McDonald's het Monopoly-spel. Bedoeling was dat de klanten onderdelen verzamelden die te vinden waren in de verpakkingen van de snacks. Zo konden ze 1 miljoen dollar winnen.

De voormalige agent Jerry Jacobson manipuleerde samen met een groep medeplichtigen het spel zodat ze meer dan 24 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro) van de fastfoodketen stalen. Jacobson werkte destijds bij een printbedrijf dat leverancier was van Simon Marketing, de bedenker van het Monopoly-spel. Zo kon hij zonder problemen vals spelen.

De nieuwssite The Daily Beast publiceerde het opmerkelijke verhaal en al snel sprongen verschillende filmmaatschappijen erop. Ze wilden allemaal de rechten van het verhaal binnenhalen. Uiteindelijk won Fox de strijd en wist de studio Affleck en Damon te strikken. Paul Wernick en Rhett Reese, bekend van onder meer 'Deadpool', zullen het script schrijven. Er is nog geen releasedatum voor de film bekend.

Affleck en Damon zijn niet alleen goede vrienden, maar ook professioneel klikt het bijzonder goed tussen de twee. In 1998 wonnen ze een Oscar met de film 'Good Will Hunting'. De twee werkten in 2016 als uitvoerend producent samen aan de tv-serie 'The Runner'.