Scott Baio stapt niet naar de rechter om smaad


De 'Happy Days'-acteur ontkent dat hij zijn collega's zou hebben misbruikt en mishandeld, en heeft zichzelf onderworpen aan 5 leugendetectortesten.


Acteur Scott Baio stapt niet naar de rechter nadat hij was beschuldigd van seksueel misbruik door zijn tegenspeelster in de serie Charles in Charge, Nicole Eggert.

De beschuldigingen aan het adres van Baio kwamen naar voren in januari, en Eggert claimde dat het misbruik begon toen zij 14 was. In juni besliste de openbare aanklager van Los Angeles echter dat de zaak verouderd was.

"Mijn reputatie is erg belangrijk voor me, en totdat deze persoon besloot mij zwart te maken was deze vlekkeloos," vertelde de acteur aan Entertainment Tonight. "Ik wil geen mediaspektakel in de rechtbank meemaken, dan krijgt ze wat ze wil."

Ook een andere acteur uit de serie, Alexander Polinsky, beschuldigde Baio ervan hem mentaal mishandeld te hebben.

Tijdens het interview met Entertainment Tonight vertelde Baio dat hij vijf verschillende leugendetectortesten had doorstaan, die betrekking hadden op de beschuldigingen door Eggert en Polinsky.

Baio gaf toe dat hij een seksuele relatie had met Eggert toen zij 18 was, maar dat er totaal geen sprake was van misbruik.

De acteur vertelt dat de aanklachten grote druk hebben gezet op hem en zijn familie. Er werd gespeculeerd dat Baio Eggert daarom zou aanklagen voor smaad, maar dat is hij dus niet van plan.

Cover Media/Novum Nieuws