'Orange is the New Black'-ster is klaar om afscheid te nemen © BELGA

Taylor Schilling, de Amerikaanse actrice die Piper Chapman vertolkt in 'Orange is the New Black', is klaar om afscheid te nemen van haar personage. In het zevende seizoen zal ze wel nog te zien zijn.

Afgelopen week verscheen het zesde seizoen van 'Orange is the New Black' op Netflix. De reeks over Piper Chapman en haar medegevangenen in de vrouwengevangenis is uitgegroeid tot een van de best bekeken series op het streamingsplatform.

Het is nog onduidelijk hoeveel seizoenen de makers nog zullen uitbrengen, maar na het zevende zullen ze het misschien wel zonder Schilling moeten doen. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt de actrice dat ze klaar is om afscheid te nemen van het personage. "Het is zeker het einde van een tijdperk", zegt de hoofdrolspeelster. "De serie is zo'n belangrijk hoofdstuk in mijn leven geweest, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak."

"Ik ben zo dankbaar dat ik Piper heb mogen vertolken, maar ik ben ook klaar om haar te laten gaan", klinkt het nog.

In het pas uitgebrachte seizoen wordt Champan vrijgelaten, maar dat betekent niet dat ze geen belangrijke rol meer speelt in de reeks. Volgens executive producer Tara Herrmann was het personage van cruciaal belang en zal de serie ook haar leven buiten de gevangenis volgen.

Het zevende seizoen van de serie wordt verwacht in de zomer van 2019.