Lady Gaga's achtergronddanser Zombie Boy overleden © BELGA

Rick Genest, beter bekend onder zijn artiestenaam Zombie Boy is deze week overleden. Hij raakte bij het grote publiek bekend door zijn opvallende uiterlijk en rol in de videoclip 'Born This Way' van Lady Gaga.


Het model werd levenloos aangetroffen in zijn appartement nadat hij zichzelf van het leven beroofde. Popster Lady Gaga, met wie hij in het verleden samenwerkte, is kapot van verdriet door het overlijden. "De zelfmoord van Robert Genest, Zombie Boy, is meer dan verschrikkelijk", schreef ze in een tweet. Ze roept ook op om harder te werken aan een maatschappij waarin mentale problemen geen taboe meer zijn en spoort mensen aan te praten met hun familie en vrienden als ze niet goed in hun vel zitten.

Genest liet zich voor het eerst tatoeëren nadat hij op zijn 16de een hersentumor kreeg. Het zou uiteindelijk leiden tot zijn transformatie als Zombie Boy. Hij werd pas echt bekend toen hij in 2011 als skelet opdook in de videoclip 'Born This Way' van Lady Gaga. Hij was nadien nog regelmatig te zien in mode-en reclamecampagnes.