Demi Lovato laat van zich horen © BELGA

Amerikaanse actrice en popzangeres Demi Lovato zegt "dankbaar te zijn dat ze nog leeft", nadat ze twee geleden door een vermoedelijke overdosis in het ziekenhuis werd opgenomen, en zegt dat ze "tijd nodig had om van haar verslaving te genezen". Dat schrijft Lovato in een Instagram-bericht dat ze gisteren poste.

"Ik ben altijd open geweest over mijn gevecht met mijn verslaving", schrijft de 25-jarige Lovato. "Ik heb geleerd dat deze ziekte niet zomaar over gaat. Ik moet het zelf overwinnen en daar ben ik nu mee bezig. Ik dank God dat ik nog leef."

Lovato bedankt ook het personeel van het Cedars-Sinai ziekenhuis in Los Angeles waar ze sinds 24 juli verblijft. "Zonder hen zou ik nu niet hier deze brief aan jullie allemaal kunnen schrijven. Ik heb tijd nodig om beter te worden en me te focussen op mijn afkicken en herstel. Ik zal jullie liefde nooit vergeten en ik kijk uit naar de dag dat ik kan zeggen dat ik er weer helemaal ben. Ik blijf vechten."

Lovato laat weten dat ze niet snel weer in het openbaar zal verschijnen. "Vandaag heb ik tijd nodig om me te concentreren op mijn soberheid en genezing," schreef de zangeres aan haar 70 miljoen volgers op Instagram.

De persoonlijke boodschap van Lovato krijgt veel bijval van andere beroemdheden. Zo steken onder andere Jennifer Lopez, Paris Hilton, Khloé Kardashian, Dwayne 'The Rock' Johnson, Hailey Baldwin, Sam Smith en Macklemore de zangeres een hart onder de riem.

Het kindsterretje van Disney Channel kwam in het verleden al naar buiten met haar verslavingsproblemen, depressie en eetstoornissen. In 2012 verscheen de zangeres in de documentaire "Demi Lovato: Stay Strong", waarin ze verschillende keren cocaïne consumeerde, voordat ze werd opgenomen in een revalidatiecentrum en haar carrière opnieuw begon. Een maand geleden bracht ze nog het lied "Sober" uit, waarin ze zich verontschuldigde bij haar ouders.

Het nieuws over haar overdosis werd gevolgd door een golf van steunbetuigingen van verschillende beroemdheden. "Wat haar overkomt breekt mijn hart", aldus presentatrice Ellen DeGeneres in een tweet. Countryzanger Brad Paisley, die samenwerkte met Lovato, zei dat hij voor haar bad. "Verslaving is een angstaanjagende ziekte, niemand is eerlijker of dapper dan deze vrouw."