"Mission Impossible" nog steeds op kop in box-office © BELGA

De nieuwe episode in de beroemde "Mission Impossible"-serie, met de eeuwige Tom Cruise in de rol van geheim agent Ethan Hunt, behoudt de eerste plaats in de Noord-Amerikaanse box office voor de tweede week sinds het uitkomen van de film, volgens voorlopige cijfers van Exhibitor Relations.

"Mission Impossible: Fallout" van regisseur Christopher McQuarrie en geproducet door Paramount, bracht dit weekend zo'n 35 miljoen dollar op, voor een totaal van 124,5 miljoen dollar sinds de release.

In dit zesde luik moeten Ethan Hunt en zijn team bij het IMF (Impossible Mission Force) op jacht naar het plutonium dat gestolen werd door een internationale terroristische organisatie.

In het klassement loopt hij voor op Disneys "Janneman Robinson & Poeh", waar Janneman, nu een volwassene, Winnie de Poeh en zijn vrienden ontmoet. Met Ewan McGregor als hoofdpersonage haalde de film 25 miljoen dollar op in zijn eerste week. Hij staat voor op "The Spy Who Dumped Me", een komedie met Mila Kunis, en diens 12,3 miljoen dollar in het eerste weekend.

Op de vierde plaats vinden we het muzikale eerbetoon aan de Zweedse groep Abba, "Mamma Mia! Here We Go Again", een film die 9 miljoen dollar genereerde (91,3 miljoen op drie weken tijd). "Equalizer 2", met Denzel Washington, bekleedt de vijfde plaats (8,8 miljoen dollar; 79,9 op drie weken tijd).

De rest van de Top 10:
6 - "Hotel Transsylvanië 3": 8,2 miljoen (136,5 miljoen op vier weken tijd)
7 - "Ant-Man and the Wasp": 6,2 miljoen (195,5 miljoen op vijf weken tijd)
8 - "The Darkest Minds": 5,8 miljoen (eerste week)
9 - "Incredibles 2": 5 miljoen (583,1 miljoen op acht weken tijd)
10 - "Teen Titans Go! At the Movies": 4,9 miljoen (20,8 miljoen op twee weken tijd)

Bekijk ook:
De strafste stunts van Tom Cruise