Het vierde en laatste seizoen van The Bridge op Canvas © Lumière

Vanaf dinsdag 7 augustus kan je op Canvas kijken naar het vierde en laatste seizoen van The Bridge. Aan elke saga komt een einde...


De eerste reeks van de Scandinavische topkrimi The Bridge begon met een moord op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden. De tweede ging van start met tanker die tegen diezelfde brug botste en de derde met de moord in Zweden op een Deense vrouw. Ook in de vierde reeks is er opnieuw een link tussen beide Scandinavische landen.

Het is meteen ook het laatste seizoen van de Deens-Zweedse coproductie die de voorbije jaren over heel de wereld werd geprezen voor haar sterke verhaallijnen en vertolkingen, en dan vooral die Sofia Helin als de gedreven, maar sociaal onbeholpen Zweedse inspecteur Saga Norén.

Naast het spannende hoofdverhaal worden in deze vierde reeks ook een aantal verhaallijnen uit de vorige reeks opnieuw opgepikt en verder ontwikkeld. Die hebben vooral te maken met het persoonlijke leven en het verleden van Saga en haar Deense collega Henrik Sabroe (Thure Lindhardt).

Bekijk The Bridge elke dinsdag en woensdag omstreeks 22u op Canvas of waar je ook bent via proximustv.be. Klik hier om het programma op te nemen.