Jennifer Lopez speelt stripper in verfilming waargebeurd verhaal © BELGA

De Amerikaanse zangeres Jennifer Lopez krijgt een hoofdrol in "Hustlers at Scores", een film over een groep voormalige strippers die een plan bedenken om geld te stelen van hun rijke cliënten. De film wordt een bewerking van het gelijknamige artikel uit 2015 dat er over de grootschalige diefstal verscheen in New York Magazine, aldus The Hollywood Reporter.

De 49-jarige Lopez speelt de leider van de groep vrouwen. Het verhaal speelt zich af in New York, ten tijde van de financiële crisis. "Mannen wordt vaak verteld dat zij zoveel waard zijn als de omvang van hun bankrekening. Vrouwen worden beoordeeld op de symmetrie van hun gezicht, hun lichamen, hun schoonheid en dat is waar deze film op is gebaseerd", vertelt Lorene Scafaria, die de film zal regisseren. "De regels die in de stripclub gelden, zijn eigenlijk van toepassing op de hele wereld."

"Er is geen andere acteur die dit rauwe en dynamische personage met zo veel complexiteit, menselijkheid en intelligentie kan spelen", zegt de regisseur over hoofdrolspeelster Lopez, die eerder grote rollen speelde in onder andere "Maid in Manhattan" en "The Cell". Het is haar eerste filmrol sinds 2015, toen ze de hoofdrol speelde in "Lila & Eve".

Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt.