Canvas kiest in het najaar voor continuïteit met onder andere de vaste duidingsprogramma's Terzake en De Afspraak waaraan nauwelijks gesleuteld wordt, aangevuld met nieuwe eigen titels en internationale fictie. Zo graaft de reeks 'Kinderen van de kolonie' diep in ons koloniale verleden en spreekt Xavier Taveirne met de eerste generatie mannen die openlijk homo waren.

'Dank dat u bij ons was' is een vierdelige reeks over veertig jaar tv-journalistiek naar aanleiding van veertig jaar Martine Tanghe als nieuwsanker. De reeks is te zien vanaf maandag 3 september. Xavier Taveirne praat in 'Voor de mannen', vanaf 4 september op Canvas, met de eerste generatie mannen die openlijk homo waren in de jaren 60, 70 en 80.

De zesdelige reeks 'De val. Tien jaar na de crisis', waarin Michaël Van Droogenbroeck de balans opmaakt van de financiële crisis van 2008, is vanaf 12 september te zien. Later dit jaar volgen nog een programma van Lieven Scheire waarin hij oplossingen zoekt voor dagdagelijkse problemen van mensen met fysieke of mentale beperkingen en is er een driedelige reeks van Rudy Vranckx te zien over ouders van Syriëstrijders die op zoek zijn naar hun kleinkinderen.

'Kinderen van de kolonie' graaft in vijf delen in het koloniale verleden van België met getuigenissen van betrokkenen en hun nakomelingen. Thomas Vanderveken reist in de reeks die de werktitel 'Vlaamse Meesters' draagt, wereldberoemde Vlaamse schilderijen achterna. Verder is er nog de nieuwe reeks 'De weekenden' over mensen die een cruciaal jaar tegemoet gaan en dat zelf in beeld brengen en 'Er was eens', een reeks over het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Daarnaast zijn er een aantal internationale fictiereeksen te zien die het Vlaamse televisiekijkende publiek nog niet eerder te zien kreeg. 'Who is America?' van Sacha Baron Cohen is al vanaf september te zien op VRT NU en verschijnt in oktober op het televisiescherm. Elisabeth Moss is opnieuw te zien in het tweede seizoen van 'The Handmaid's Tale'.

Er blijft ook ruimte voor satire, met 'De Ideale Wereld', dat vanaf dit najaar door Jan Jaap van der Wal gepresenteerd wordt. Hij vervangt Otto-Jan Ham. In 2019 komt het dansprogramma 'Hanne danst' op de buis. Daarin verkent Hanne Decoutere de wereld van de dans en gaat ze zelf aan het dansen. De ontdekkingstocht van Decoutere is nu al online te volgen.