Het nummer 'Hey there Delilah' wordt een televisiereeks © BELGA

De song 'Hey there Delilah', waarmee the band The Plain White T's een gigantische hit scoorde, wordt de plot van nieuwe Amerikaanse reeks.

Het nummer gaat over een beginnende singer-songwriter die aan een New Yorkse studente belooft dat hij een lied voor haar gaat schrijven. In die song zegt hij dat hij hoopt dat ze elkaar terug zullen zien.

De zanger van The Plain White T's, Tom Higgenson, schreef 'Hey There Delilah' voor de atlete Delilah DiCrescenzo. Hij leerde haar kennen dankzij een gemeenschappelijke vriend en zei destijds tegen haar dat zij het mooiste meisje was dat hij ooit had gezien. Hij vertelde haar ook dat hij een nummer over haar had geschreven. Niet voor later was er 'Hey There Delilah'.

Volgens The Hollywood Reporter zit de band momenteel met productiehuizen rond te tafel. Het zou een romantische dramaserie worden, een "tijdloos sprookje dat het verhaal uit het liedje verder zal belichten", aldus de entertainmentsite.

"Ik vind het geweldig dat een nieuwe generatie de kans krijgt een band met het liedje te ontwikkelen", vertelt Higgenson.

Het nummer kwam uit in 2006 en stond in de Verenigde Staten 35 weken lang in de Billboard Hot 100. De hit werd ook genomineerd voor twee Grammy-awards.