Opnames van 'Bloodshot' van start © BELGA

De opnames van de actiefilm 'Bloodshot' zijn eindelijk van start gegaan in Zuid-Afrika. Dat heeft hoofdrolspeler Vin Diesel op Instagram bekendgemaakt.

Het heeft lang geduurd voor de productie van de film echt van start ging, want al sinds 2010 wordt er aan de prent gewerkt.

'Bloodshot' is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks die voor het eerst uitkwam in 1992. Het verhaal draait rond Angelo Mortalli, een soldaat die sterft. Hij wordt door een beveiligingsbedrijf met nanotechnologie tot leven gewekt. Hij verandert in een moordmachine die niet te stoppen is. De soldaat lijdt aan geheugenverlies, maar gaat op zoek naar de mensen die hem dit aangedaan hebben.

Dave Wilson zal de regie op zich nemen, terwijl het script geschreven wordt door een van de scenarist van het Oscargenomineerde 'Arrival' uit 2016, Eric Heisserer. 'Fast and Furious'-producer Neal Moritz zal de productie voor zijn rekening nemen.

Volgens entertainmentsite Deadline zal de film dezelfde toon hebben als de klassieke actiefilms uit de jaren 80, zoals 'Robocop', 'Terminator' en 'Total Recall'.

De prent wordt in februari 2020 in de zalen verwacht.