Brad Pitt zegt miljoenen aan alimentatie te hebben betaald © BELGA

Amerikaans acteur Brad Pitt ontkent dat hij aan actrice Angelina Jolie in het afgelopen anderhalf jaar geen geld heeft betaald voor de zorg van hun kinderen. Volgens Jolie heeft haar man, sinds de twee uit elkaar zijn gegaan, geen "zinvolle alimentatie" betaald voor de zes kinderen. Die zegt nu miljoenen te hebben betaald aan zijn ex.

Pitt's advocaat Lance Spiegel stelt in door CNN verkregen documenten dat de acteur 8 miljoen dollar (6,9 miljoen euro) aan Jolie leende voor de aankoop van haar huidige huis. Daarnaast betaalde de 54-jarige acteur 1,3 miljoen dollar aan rekeningen voor Jolie en de kinderen.

Volgens advocaat Spiegel zijn de juridische stappen van Jolie "een overduidelijke tactiek om de media te manipuleren en naar haar hand te zetten".

'Brangelina' ging in september 2016 uit elkaar, maar de twee zijn nog altijd niet gescheiden. De 43-jarige actrice vindt de scheidingszaak nu wel erg lang duren en besloot dinsdag naar de rechter te stappen.

Jolie's advocaat Samantha Bley DeJean zei in een verklaring dat het betalen van alimentatie een probleem zou zijn voor Pitt. Jolie en haar advocaat stellen voor om voor de rechter te verschijnen, zodat de financiële zaken besproken kunnen worden.