"Friends"-acteur David Schwimmer te zien in nieuw seizoen "Will & Grace" © BELGA

Amerikaans acteur David Schwimmer, bekend als Ross Geller uit de populaire sitcom "Friends", is te zien in het nieuwe seizoen van de Amerikaanse televisie-serie "Will & Grace". De acteur speelt de nieuwe vriend van Grace, gespeeld door Debra Messing.

Volgens Deadline wordt nog gewerkt aan het script van de serie, maar ziet het ernaar uit dat de acteur vijf afleveringen lang een rol heeft in de show. "Will & Grace" maakte in het najaar van 2017 na elf jaar afwezigheid een comeback. Het tiende seizoen is in de VS vanaf 4 oktober te zien.

Na het einde van de hitserie "Friends" uit de jaren negentig regisseerde hij enkele films en televisie-afleveringen en had hij een stemrol (Melman, de giraf) in de "Madagascar"-films. In 2001 speelde hij Capt. Herbert Sobel in "Band of Brothers". In 2016 was hij te zien als Robert Kardashian in de miniserie "The People v. O. J. Simpson: American Crime Story".

Ook de andere "Friends"-acteurs (Schwimmer, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Courteney Cox en Jennifer Aniston) hadden na de tiendelige serie enkele rollen op televisie en in films, maar de meest actieve en bekende is nog steeds Jennifer Aniston.