Moddergooien Brad en Angelina gaat verder


Het stel ging in 2016 uit elkaar, maar zijn nog altijd niet gescheiden omdat ze het maar niet eens kunnen worden over financiën en de voogdij over de kinderen.


Angelina Jolie blijft volhouden dat haar verzoek voor 'betekenisvolle' kinderalimentatie wordt voldaan door haar ex Brad Pitt.

De advocate van Jolie, Samantha Bley DeJean, leverde papieren aan bij de rechtbank in Los Angeles, waarin de partij eiste dat Pitt meer ging bijdragen aan de opvoeding van de zes kinderen van het stel. De actrice claimt dat haar ex sinds hun breuk in september 2016 amper financieel heeft meegeholpen.

Het juridische team van de acteur reageerde op de aantijgingen van het kamp van Angelina en advocaat Lance Spiegel diende documenten in waaruit blijkt dat Brad 8 miljoen dollar aan Angelina heeft geleend voor de aankoop van een huis, en voor 1,3 miljoen dollar aan rekeningen voor het gezin heeft betaald.

In een verklaring aan People benadrukt DeJean dat een lening geen alimentatie is. Brad koos er volgens haar voor het huis dat de familie deelde niet te verlaten, waarop Angelina hem heeft gevraagd te helpen met een nieuw huis voor haar en hun kinderen. "In plaats daarvan bood hij Angelina een lening aan, waar hij haar rente voor rekent." Ze noemt het "misleidend en onjuist" dat het team van Brad nu doet alsof de lening een vorm van alimentatie is.

De advocate schrijft verder: "Normaal gesproken betaalt een welgestelde vader de kosten voor zijn kinderen vrijwillig en is er geen reden om naar de rechter te stappen. Alimentatie is niet optioneel in Californië."

Jolie kreeg de voogdij over de zes kinderen, de 17-jarige Maddox, de 14-jarige Pax, de 13-jarige Zahara, de 12-jarige Shiloh en de 10-jarige tweeling Knox en Vivienne.

Cover Media/Novum Nieuws