Grant Gustin hekelt 'body shaming'


De ster van The Flash vindt dat er een dubbele standaard geldt, waarbij mannen moeten accepteren dat mensen hun lichaam openlijk kunnen bekritiseren.


De ster van televisieserie The Flash, Grant Gustin, heeft zich uitgesproken over een uitgelekte foto van hem in zijn nieuwe kostuum. Daarin leek de acteur erg mager, waarna gebruikers op sociale media hem aanvielen op zijn dunne lichaamsbouw.

Gustin vertelde dat de foto niet officieel was en dat hij geen idee had dat die werd genomen. Hij sprak zich ook uit over het feit dat er een dubbele standaard geld voor 'body shaming' en dat hij zich boos maakt om het feit dat mensen zijn lichaam mogen uitlachen.

"Dit is het ding met die uitgelekte foto," zei hij op Instagram. "Het is een cool kostuum maar een vreselijke foto en ik wist ook niet dat die werd genomen, en zelfs online gepubliceerd. Er zijn dingen waaraan gewerkt moet worden. We komen er wel."

"En dan het body shaming. Dat maakt me boos. Niet eens alleen voor mezelf. Ik word al meer dan 20 jaar verteld door kinderen en volwassenen dat ik te dun ben. Ik moest dat zelf ook leren te accepteren. Maar er is een dubbele standaard dat het acceptabel maakt om te praten over het lichaam van een man."

Ook voegde de acteur toe dat hij van zichzelf dun is en dat zijn lichaamsgewicht fluctueert door stress. Ook steekt hij mensen en kinderen met hetzelfde probleem een riem onder de hart: "Ik ben blij met mijn lichaam en met wie ik ben, en andere kinderen die dezelfde lichaamsbouw hebben moeten zich ook zo kunnen voelen."

Cover Media/Novum Nieuws