Verfilming van stripverhaal 'Krasse Knarren' vertoond op negende Stripfeest © BELGA

De negende editie van het Stripfeest strijkt van 14 tot en met 16 september opnieuw neer in en rond het Brusselse Warandepark en op het programma staan verschillende nieuwigheden. Zo is er, naast een improvisatiewedstrijd tussen twee tekenaars en conferenties gehouden door de Franse scenarist Fabien Vehlmann, een exclusieve filmvertoning in het bijzijn van twee auteurs.

In Bozar is er op zaterdag een exclusieve vertoning van de verfilming van het - van oorsprong Franse - stripverhaal 'Krasse Knarren'. De stripreeks is de pennenvrucht van auteurs Wilfrid Lupano en Paul Cauuet (foto). In Frankrijk werden sinds de eerste verschijning in 2014 al meer dan een miljoen exemplaren verkocht en de reeks verscheen bovendien al in zes andere talen. De filmvoorstelling zal door het auteursduo worden bijgewoond.

Het stripboek, onder de oorspronkelijke Franse titel 'Les Vieux Fourneaux', werd dit jaar door regisseur Christophe Duthuron verfilmd tot een feel-good komedie met acteurs Pierre Richard, Eddy Mitchell en Roland Giraud in de hoofdrollen. Internationaal draagt de prent de Engelstalige titel 'Tricky Old Dogs'. De officiële release van de film in Frankrijk volgt pas volgende maand.

Het Stripfeest voorziet dit jaar ook heel wat conferenties. Zo houdt de peter van de Atomiumprijzen voor de beste strips, Fabien Vehlmann, drie exclusieve conferenties over de thema's "Het onzichtbare tonen", "Ecolo Groove" en "De erotische strip vernieuwen".

Gedurende het hele weekend kan het publiek ook terecht in het Warandepark dat gevuld zal zijn met tentjes en standjes over de negende kunst. De centrale gaste van het Stripfeest dit jaar is Alex, die 70 zeventig jaar geleden geboren werd uit de hand van de Franse striptekenaar Jacques Martin. Stripfiguur Alex prijkt als centrale gast op de affiche van het Stripfeest.