"Pirates of the Caribbean-acteur gedraagt zich als pervert" © BELGA

De Australische acteur Geoffrey Rush is een seksueel roofdier en gedraagt zich als een pervert. Dat verklaren advocaten van de Australische krant The Daily Telegraph in hun pleidooi voor een rechtszaak van de acteur tegen de tabloid. Rush zou de Australische theateractrice Eryn Jean Norvill hebben betast, staat te lezen in gerechtelijke documenten die de Britse krant The Guardian kon inkijken.

De Oscarwinnende acteur heeft eind vorig jaar een klacht ingediend tegen The Daily Telegraph wegens laster en eerroof. Volgens de krant zou de acteur in 2015 actrice Eryn Jean Norvill hebben lastiggevallen tijdens een productie van het toneelstuk "King Lear". Rush ontkent de feiten, maar afgelopen maand heeft de actrice alsnog een getuigenis afgelegd bij de politie.

Enkele details van deze getuigenis zijn uitgelekt via The Guardian. De Britse krant schrijft dat de 67-jarige acteur zich schuldig maakte aan seksuele intimidatie. Hij zou de borsten en onderrug van Norvill hebben betast en obscene gebaren hebben gemaakt.

De advocaat van Geoffrey Rush heeft de publicatie van deze details proberen tegen te houden, maar zonder succes. Zijn raadsman claimt dat de nieuwe beschuldigingen vaag zijn en bovendien verschillen van de feiten die The Daily Telegraph in een eerder pleidooi vernoemde.

Door deze onthullingen is de rechtszaak tegen de Australische tabloid met zeven weken uitgesteld. Rush overweegt om een bijkomende schadevergoeding te vragen omdat de rechtszaak blijft aanslepen. Hij ontkent de feiten nog steeds met klem.

Geoffrey Rush is een van de weinige acteurs die zowel een Oscar, een Emmy als een Tony heeft gewonnen. Voor zijn rol in de biografische film "Shine" over het leven van pianist David Helfgott ontving hij een resem prijzen, waaronder een Oscar, een BAFTA-award, een Golden Globe en een Screen Actors Guild-award.