'Doctor Who'-acteur David Tennant komt naar Gent © BELGA

De populaire Schotse acteur David Tennant zakt eind volgende maand af naar Gent. Op 29 september zal hij een verschijning maken op de fantasy- en science fiction-beurs FACTS. Dat meldt de organisatie achter het evenement vandaag in een persbericht.

FACTS is in België de hoogmis voor scifi-, strip-, fantasy- en animeliefhebbers. De naam is een acroniem voor Fantasy, Animation, Comics, Toys en Space. De beurs in Flanders Expo kan steevast rekenen op een aantal bekende namen. Publiekslokker van dienst is dit najaar David Tennant.

Tennant werd in de eerste plaats wereldberoemd als de 10de Doctor in de iconische BBC-serie 'Doctor Who'. "De acteur die mee de vlam opnieuw aanwakkerde van Groot-Brittanniës langstlopende en wellicht populairste sci-fi tv-serie ooit", zo omschrijft FACTS de acteur in een persbericht. Tennant maakte zich deze rol eigen gedurende 3 seizoenen en bijna 5 jaar.

Fans konden hem ook aan het werk zien in 'Harry Potter en de Vuurbeker' als Barty Crouch Jr., in de populaire Britse misdaadserie 'Broadchurch' als hoofdrolspeler D.I. Alec Hardy en in 'Jessica Jones' (Marvel/Netflix) als de ijzingwekkende Kilgrave, naast heel wat andere producties. Tennant ligt ook goed in de markt bij recensenten. De Schot maakte zo'n indruk op de redactie van magazine Rolling Stone dat die zijn Kilgrave-vertolking opnam in de lijst "40 grootste tv-slechteriken aller tijden".

Tennant zal in Gent aanwezig zijn op zaterdag 29 september als gast op FACTS Fall 2018. Hij is die dag beschikbaar voor fotoshoots, signeersessies en panels.