"Biografische film over Aretha Franklin wordt niet sneller uitgebracht" © BELGA

Het overlijden van zangeres Aretha Franklin is tragisch, maar de film over haar leven en carrière zal niet versneld worden uitgebracht. Dat heeft muziek- en filmproducent Harvey Mason Jr. verklaard aan showbizzwebsite TMZ, daags na het overlijden van de souldiva.


Franklin was nauw betrokken bij de preproductiefase van de biografische film en bracht zo uren door met producer Harvey Mason Jr. Vorige week sprak de souldiva nog met Mason, waardoor haar overlijden als een verrassing kwam. "Ze was heel optimistisch over het project. We hebben uren doorgebracht met elkaar en gepraat over diverse onderwerpen. Haar overlijden is een klap voor ons, maar we zijn vastberaden om haar te eren met deze biopic", aldus de producer.

De film draait rond de beginjaren van Aretha Franklins carrière. Het is nog niet bekend wanneer de film in première gaat. De productie zal in geen geval worden versneld nu de souldiva is overleden, bevestigt producer Mason. Eerder raakte al bekend dat Jennifer Hudson de rol van Aretha Franklin zou vertolken.