Van Groeningens 'Beautiful Boy' maakt kans op Gouden Schelp © BELGA

Het filmfestival van het Spaanse San Sebastian heeft zes bijkomende titels bekendgemaakt die kans maken op de Gouden Schelp, de hoofdprijs van het evenement. In de lijst staat onder meer de naam van de Gentse regisseur Felix van Groeningen, met zijn film 'Beautiful Boy'. Dat meldt showbizzmagazine The Hollywoord Reporter.


Louis Garrels 'A Faithful Man', 'Baby' van Liu Jie, Brillante Mendoza's 'Alpha (the Right to Kill)' en Peter Stricklands 'In Fabric' doen ook mee aan de competitie.

Eerder aangekondigde films in het programma zijn de nieuwste werken van Iciar Bollain, Claire Denis, Simon Jaquemet, Kim Jee-woon, Naomi Kawase, Isaki Lacuesta, Benjamin Naishtat, Valeria Sarmiento, Rodrigo Sorogoyen, Markus Schleinzer, Juan Vera en Carlos Vermut. Zij zullen net als Felix Van Groeningen meedingen naar de Gouden Schelp.

'Beautiful Boy' is de eerste Engelstalige film op het palmeres van Van Groeningen. De Gentenaar, die vandaag prominent met zijn foto op de online filmpagina van The Hollywood Reporter prijkt, doet het goed in de internationale filmwereld. Voor zijn Amerikaanse productie 'Beautiful Boy', gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de strijd van een vader om zijn zoon te redden van drugs, mocht Van Groeningen rekenen op kleppers als Steve Carell en Timothee Chalamet in de hoofdrollen.

Het Internationaal filmfestival van San Sebastian, dat van 21 tot 29 september plaatsvindt in het Baskische noorden van Spanje, heeft nu 18 films die zullen deelnemen aan de officiële selectie. Het festival zal naar verwachting later deze maand nog de slotfilm bekendmaken.