Laatste actiefilm met Liam Neeson verschijnt in voorjaar 2019 © BELGA

'Hard Powder', de actiefilm waarvan Liam Neeson al heeft aangegeven dat het wellicht zijn laatste wordt, verschijnt begin volgend jaar in de bioscoop. Dat meldt het online entertainmentmagazine Deadline.


De film is een hele tijd geleden al ingeblikt - de opnames werden afgerond in het voorjaar van 2017 - maar een releasedatum was tot nog toe niet bekendgemaakt. Hoofdrolspeler Liam Neeson gaf in interviews wel al te kennen dat hij met 'Hard Powder' naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste actierol heeft gespeeld. De intussen 66-jarige acteur zou zich oud beginnen voelen om nog in de huid van actiehelden te kruipen.

In 'Hard Powder' geeft de Noord-Ierse filmster gestalte aan Nels Coxman, die als sneeuwruimer werkt in de Amerikaanse staat Colorado. Coxman, in zijn dorp net uitgeroepen tot 'Burger van het Jaar', ziet zijn rustige leventje helemaal instorten wanneer zijn zoon wordt vemoord door een lokale drugsbende. Hij beslist om zelf de wapens - lees: het gereedschap van een klusjesman - op te nemen tegen de daders. Zoals te verwachten valt, loopt dat plan behoorlijk uit de hand.

Fans kunnen Neeson vanaf 8 februari in de Amerikaanse bioscopen aan het werk zien in zijn laatste actierol. Voor België is nog geen releasedatum bekendgemaakt.