'Breaking Bad'-ster krijgt rol in derde seizoen van 'Westworld' © BELGA

Aaron Paul voegt zich bij de cast van de populaire HBO-hitreeks 'Westworld'. Dat meldt entertainmentsite Deadline. De drievoudig Emmy-laureaat zal in het derde seizoen van het sciencefictiondrama verschijnen.

Voorlopig houden de producers de lippen nog stijf op elkaar over de details van Pauls personage, maar volgens Deadline wordt Paul één van de hoofdfiguren in het derde seizoen.

'Westworld' groeide sinds de lancering in 2016 uit tot één van de populairste series van de Amerikaanse betaalzender HBO. De reeks is gebaseerd op de film van Michael Crichton uit 1973 en behandelt thema's als artificiële intelligentie, het ontstaan van artificieel bewustzijn en morele dilemma's omtrent de rechten van en de omgang met artificiële intelligentie. De gespannen relatie tussen mens en slimme machines bereikt een culminatiepunt, waarop de bom barst en een revolutie uitbreekt.

Het tweede seizoen van 'Westworld' kreeg maar liefst 21 Emmy-nominaties.

Paul mocht eerder drie Emmy's in ontvangst nemen voor zijn rol van Jesse Pinkman in de gelauwerde AMC-serie 'Breaking Bad' en is momenteel te zien in de dramaserie 'The Path' van Hulu.