Internet roept om Nicolas Cage als volgende Superman © BELGA

Nadat gisteren bekend raakt dat de Britse acteur Henry Cavill zijn Supermancape aan de haak hangt, klinkt de roep om Nicolas Cage als volgende vertolker van de DC Comics-superheld luider en luider. Dat meldt New Musical Express (NME). Cage zou een grote fan zijn van Superman - hij noemde zijn zoon zelfs Kal-El, naar de geboortenaam van de superheld op zijn thuisplaneet Krypton.

Cage gaf al eens gestalte aan de animatieversie van Superman (in 'Teen Titans GO To The Movies'), maar nu zien fans hem ook als de werkelijke live-action opvolger van Cavill op het witte doek. Op sociale media als Twitter en Facebook regent het oproepen om Cage te casten als de nieuwe Superman.

Volgens bepaalde bronnen had het niet veel gescheeld of Cage was al te zien in de rol van Superman. Het verhaal doet de ronde in Tinseltown dat Cage gestrikt was voor de superheldenrol in een regie van Tim Burton. De film zou 'Superman Reborn' heten. Het script werd vervolgens talrijke malen aangepast, en de de titel veranderde naar 'Superman Lives'. Het project bereikte de voorproductiefase - waarbij foto's uitlekten van een jonge Cage poserend in het iconische superheldenpak - totdat de studio (Warner Bros.) besloot om de stekker eruit te trekken.