Ryan Coogler maakt ook vervolg op "Black Panther" © BELGA

De Amerikaanse regisseur Ryan Coogler staat op het punt terug te keren naar Wakanda. Volgens Variety wordt Coogler regisseur en scenarioschrijver van het vervolg op de superheldenfilm "Black Panther".


Chadwick Boseman zal naar verwachting terugkeren in de hoofdrol, naast andere leden van de cast. De releasedatum is nog niet vastgelegd en de details van het scenario zijn nog niet bekend. Marvel gaf geen commentaar over het onderwerp. Volgens Variety beginnen de opnames einde 2019 of begin 2020, afhankelijk van de voltooiingsdatum van het script.

"Black Panther" brak in het begin van het jaar alle box office-records en verdiende 1,3 miljard dollar aan wereldwijde inkomsten, waaronder 700 miljoen dollar op nationaal niveau. Dat is de grootste brutowinst in de Verenigde Staten voor een Marvel-film.

Volgens bronnen van de Amerikaanse site is Coogler van plan om nog voor het vervolg een andere, kleinere film te maken. Het zou om een bewerking van de film "12 Angry Men" gaan. Het is onduidelijk welke van de twee projecten zijn volledige focus zal krijgen.