Al maandenlang wachten Disney-fans overal ter wereld op de eerste beelden van de live-action remake van "Aladdin", het sprookje van de straatdief die verliefd wordt op de prinses van Agrabah en met behulp van de geest uit een magische lamp de strijd moet aangaan met de boze tovenaar Jafar. De film wordt pas in mei volgend jaar verwacht, maar de eerste trailer met hoofdrolspeler Mena Massoud wordt nu al vlot gedeeld.


Na het succes van de beroemde animatiefilm die in 1992 werd uitgebracht en die 504 miljoen dollar aan inkomsten genereerde, worden Aladdin en het koninkrijk Agrabah nieuw leven ingeblazen door Brits regisseur Guy Ritchie ("Snatch", "Sherlock Holmes"). Walt Disney Studios heeft de eerste beelden onthuld van de speelfilm die in mei 2019 in de bioscoop zou moeten verschijnen.

Will Smith kruipt in de rol van het genie, Naomi Scott geeft leven aan Jasmine, Marwan Kenzari aan Jafar en Navid Negahban aan de sultan.

De verfilmingen van tekenfilms zijn de laatste tijd enorm toegenomen: "Cinderella", "The Jungle Book" of "Beauty and the Beast" zijn de laatste voorbeelden, terwijl remakes van "Dumbo" (geregisseerd door Tim Burton) en de "Lion King" ook gepland staan.