Wendy Van Wanten opnieuw single © BELGA

Opschudding in BV-land. Het sprookjesverhaal van Wendy Van Wanten en Frans is tot een einde gekomen. Dat viel te lezen op een Instagrampost van Frans. Haar zoon Dylan zou aan de oorzaak van de breuk liggen.

Vrijdagavond was er een eerste indicatie dat er iets aan de hand was. Ironisch genoeg verscheen Wendy toen alleen op de première van het theaterstuk Wie wordt de man van Wendy?, een parodie gebaseerd op het gelijknamige VTM-programma waarin de rondborstige Wendy twaalf jaar geleden als een blok viel voor Frans. "Hij moet babysitten op de kinderen", was haar excuus. "Estelle moest naar de tennisles gebracht worden en Clement had nog wat werk voor school. En nu zit hij ongetwijfeld voor de buis om naar de match van de Rode Duivels tegen Zwitserland te kijken."

Uit een Instagrampost van Frans blijkt dat echter een leugen te zijn. De twee zijn immers uit elkaar, en dat al drie weken. "Jammer dat ik nooit heb mogen komen kijken naar Wie Wordt De Man Van Wendy?", reageert hij. "Estelle had helemaal geen tennis en Clement heeft nog nooit huiswerk gemaakt op vrijdag."

De breuk tussen de twee zou terug te leiden zijn tot de moeilijke relatie tussen Frans en Wendy's zoon Dylan. Dat werd aan de redactie van Het Laatste Nieuws bevestigd door een bron dicht bij het koppel. Wendy en haar zoon - volgens kwatongen het product van een affaire met prins Laurent - waren twee handen op één buik, tot Frans verscheen. Moeder en zoon zagen elkaar jarenlang niet, tot Dylan vijf jaar geleden met een emotionele brief in Dag Allemaal opnieuw toenadering zocht.

Die Wiedergutmachung tussen Wendy en Dylan zou echter toch voor problemen gezorgd hebben tussen het koppel. Het Laatste Nieuws bevestigt dat Dylan zijn moeder voor een ultimatum heeft gesteld. "Hij of ik", zou hij gezegd hebben. Wendy lijkt nu dus voor haar zoon gekozen te hebben.