Keira Knightley vind Disney-films te vrouwonvriendelijk voor eigen dochter © BELGA

De Britse actrice Keira Knightley wil haar driejarige dochtertje niet naar bepaalde Disney-klassiekers laten kijken. Reden daarvoor is de manier waarop die films vrouwen afbeelden. Dat vertelde Knightley in de talkshow van Ellen DeGeneres.


Voor velen onder ons vallen de films in kwestie misschien moeilijk weg te denken uit de kinderjaren, maar voor Knightleys dochtertje Edie Knightley Righton belanden 'Assepoester' en 'De Kleine Zeemeermin' onverbiddelijk op de zwarte lijst.

Assepoester "zit maar te wachten op een rijke kerel om haar te komen redden. Doe dat niet! Red jezelf. Uiteraard", ergerde de actrice zich bij Ellen DeGeneres. Over 'De Kleine Zeemeermin' klinkt een gelijkaardig geluid: "Ik bedoel maar, de liedjes zijn fantastisch, maar geef je stem niet op voor een man. Hallo! En met deze zit ik behoorlijk verveeld omdat ik de film echt leuk vind. Ik hou van 'De Kleine Zeemeermin'! Deze is wat moeilijk - maar ik blijf erbij."

Knighley speelde met 'Pirates of the Caribbean' zelf een hoofdrol in een grote Disney-filmreeks. Ze wil dan ook niet álle films van de studio uit haar huishouden bannen. 'Finding Dory' - nota bene vertolkt door DeGeneres - is "een grote favoriet" en "'Frozen' is enorm, Moana is helemaal oké", aldus nog de filmster.

De actrice voert op dit moment promotie voor de Disney-film 'The Nutcracker and the Four Realms', waarin ze opnieuw zelf een rol speelt.