Kim Kardashian blij met pro-Trump berichten van haar man


Kardashian kreeg voor elkaar dat een levenslange gevangene gratie kreeg


Kim Kardashian is blij met de steun van haar man Kanye West aan de Amerikaanse president Donald Trump. Het heeft haar geholpen bij haar politieke activisme. Rapper Kanye heeft maandenlang de krantenkoppen gehaald met zijn politieke stellingname, en heeft Trump zelfs ontmoet in het Witte Huis. Maar terwijl velen hem verafschuwen voor het steunen van zo'n controversiële leider, zegt Kim dat zijn overtuigingen haar hebben geholpen als het gaat om haar recente activisme.

In juni overtuigde Kim de president om Alice Marie Johnson gratie te verlenen, die een levenslange gevangenisstraf had gekregen na een veroordeling in 1996 voor een niet-gewelddadige, eerste drugsmisdrijf. De 63-jarige werd vrijgelaten na bijna 22 jaar achter de tralies te hebben gezeten.

Tijdens een interview in The Alec Baldwin Show vroeg de acteur Kim of ze dacht dat Johnson nog steeds in de gevangenis zou zitten als haar man geen Trumpsupporter was. En daarop zei Kim: "Ik geloof dat ze nog steeds in de gevangenis zou zitten. We hebben hier een paar keer over gesproken."

Kim is minder in het openbaar met haar politieke stellingname dan haar man, die regelmatig pro-Trump berichten op sociale media post. Maar dat heeft volgens Kim geen enkele invloed op hun relatie. "Ik laat hem zijn wie hij wil zijn", glimlacht Kim. "Ik laat hem zijn eigen opvattingen en meningen hebben, ook als ze anders zijn dan de mijne. Ik ben opgegroeid in een gezin waar we er er altijd over praten en het was echt OK om verschillende meningen te hebben. Ik denk dat het voor mij alleen maar gaat om het hebben van een open geest. We hebben zeker gesprekken als ik iets niet begrijp. En dat geldt ook andersom."

Cover Media/Novum Nieuws