‘Press’: een nieuwe heftige serie op BBC First © bbc

Onder meedogenloze druk van de 24-uurs nieuwscyclus kennen journalisten van concurrerende kranten geen genade in hun zoektocht naar verhalen voor hun krant. Ze roepen de machtigen ter verantwoording en veranderen het leven van gewone mensen in hun krantenkoppen. Maar kunnen ze de waarheid over zichzelf onder ogen zien?


In aflevering 1 jaagt Holly Evans, plaatsvervangend redacteur van The Herald, een linkse krant die zich met moeite weet aan te passen aan de eeuw van het digitale nieuws, een lead na over de dood van een jonge vrouw die door een politieauto is aangereden. Bij The Post krijgt de in Oxford afgestuurde Ed Wasburn de kans op zijn eerste zogenaamde death knock-interview met de ouders van voetballer Shawn Kingsley die zelfmoord heeft gepleegd. Als er bijzonderheden over Kingsley's privéleven naar buiten komen en zijn verslagen ouders hun medewerking aan het interview intrekken, wordt er druk uitgeoefend op Ed om het verhaal tegen hun wil in af te drukken
 
‘Press’ is een heftige serie van de bekroonde schrijver Mike Bartlett die zich in hoog tempo afspeelt en waarin een zeer kritische blik wordt geworpen op de voorpagina's van concurrerende kranten om tot de kern van een bedrijfstak te komen die vol in de internationale schijnwerpers staat.
 
Bekijk het eerste seizoen (6 afleveringen) van “Press” vanaf 12 november 2018 elke maandag om 22u op BBC First!

BBC First is beschikbaar op kanaal 25 in Vlaanderen en op kanaal 220 in Brussel in de tv-bundel Entertainment Channels op Proximus TV.

Meer weten over Proximus TV?