George Clooney verkoopt motorfiets na ongeval © BELGA

George Clooney zullen we niet meer op twee wielen zien. De acteur verkoopt online een van zijn motoren, een Harley Davidson. Op de bewuste eBay-pagina staat dat Clooney "voorgoed van twee wielen" blijft na een ongeval afgelopen zomer in Italië. Dat schrijft People Magazine.


De 57-jarige Oscarwinnaar veilt zijn Harley voor het goede doel, naar aanleiding van de 'Home for Our Troops Veterans Day Celebrity Auction'. De opbrengst van die actie gaat naar de bouw van aangepaste huizen voor zwaargewonde veteranen in de nasleep van 9/11.

De veiling werd op poten gezet door CNN-gezicht Jake Tarper, een vriend van Clooney. De beginprijs van de biedingen op Clooneys motor werd vastgelegd op 28.000 dollar (24.413 euro).

De verkoop volgt niet toevallig enkele maanden nadat de acteur een traumatische ervaring opliep in het verkeer. Toen Clooney in juli in Italië was voor opnames, ging het lelijk mis terwijl hij met zijn Yamaha TMAX door het Sardeense dorp Costa Corallina reed. Na een botsing met een Mercedes werd hij door de lucht gekatapulteerd en kwam hij lelijk ten val.

Clooney raakte niet zwaargewond, maar de schrik zat er goed in. Motorrijden zit er voor de filmster dan ook niet meer in.