De zware bosbranden in Californië hebben al aan 31 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de autoriteiten gisteren. Ook enkele Hollywoodsterren melden dat ze hun woning verloren aan de vlammen.


De huizen van zanger Robin Thicke, zangeres Miley Cyrus en acteur Gerard Butler zijn gisteren verwoest door de grote bosbrand die het zuiden van de Amerikaanse staat Californië teistert. Butler en Thicke wonen beiden in Malibu. Alle inwoners uit die stad moesten een paar dagen geleden al de stad verlaten vanwege het vuur. Ook in andere steden rond Los Angeles, zoals Thousand Oaks, zijn mensen hun huis ontvlucht.

Butler noemt de situatie hartverscheurend, maar hij zegt geïnspireerd te zijn door de moed van de brandweermannen die proberen het vuur te blussen. De 25-jarige Cyrus, die eveneens in Malibu woont, schrijft op Twitter dat zij geluk heeft gehad: hoewel haar woning compleet verwoest is, zijn al haar huisdieren en haar vriend, acteur Liam Hemsworth, veilig. De zangeres deelt geen foto's, maar wel een link waar mensen kunnen doneren om anderen te helpen.

Thicke, zijn vriendin April Love Geary en hun kinderen waren op tijd weg om aan het vuur te ontkomen. Het stel keerde terug naar hun huis toen het vuur daar was geblust, er is niets overgebleven van de bungalow. "Ik ben zo verdrietig, maar zo dankbaar dat we veilig zijn", schreef Geary bij een foto op Instagram.

De autoriteiten in Malibu blijven benadrukken weg te blijven uit de rampgebieden, zolang er nog geen volledige veiligheid gegarandeerd kan worden. Het vuur woedt al sinds donderdagmiddag en heeft voor veel schade gezorgd. Eerder werd gemeld dat het huis van voormalig tienkamper Caitlyn Jenner ook was verwoest, maar zij laat nu weten dat haar woning intact is.

Kevin Parker, de Australische zanger van psychedelische rockband Tame Impala, werd vrijdag gedwongen om een studio in Malibu te verlaten waar hij aan nieuwe muziek werkte, en verloor daarbij wat materiaal. "RIP naar al dit materiaal (en iemands mooie huis) in Malibu", schreef hij op sociale media. "Ik kon ontsnappen met mijn laptop en Hofner-gitaar. Mijn hart breekt voor de natuur."

Ook actrice Julia Roberts werd gisteren een van de honderdduizenden mensen die hun huis moesten verlaten in Californië. Naast twee branden in het zuiden van de staat, woedt er ook een grote bosbrand in het noorden van Californië.

Kim Kardashian-West en haar zussen Kourtney en Khloe moesten eveneens hun huis ontvluchten. Khloe Kardashian droeg haar steentje bij door spullen te kopen die de brandweer kan gebruiken. De realityster liet op haar Instagram story zien dat ze in de supermarkt liep om boodschappen te doen voor de honderden brandweermannen die de branden proberen te blussen.

Andere sterren die zijn geëvacueerd zijn acteurs Martin Sheen en Alyssa Milano, zangeres Lady Gaga en regisseur Guillermo del Toro. Volgens sheriff Kory Honea gaat het om de dodelijkste bosbranden in Californië sinds 1933.