Chiwetel Ejiofor's regidebuut opgepikt door Netflix


Ejiofor's film gaat over hongersnood in Malawi


Het regiedebuut van acteur Chiwetel Ejiofor is opgepikt door Netflix-bazen. The Boy Who Harnessed The Wind, die Ejiofor bewerkte uit het boek van William Kamkwamba en Bryan Mealer, gaat over Maxwell Simba die als een jongen droomt van de bouw van een windmolen om zijn dorp in Malawi te redden van de hongersnood.

De film werd opgenomen in Malawi en heeft nu een wereldwijde deal met de bazen bij de streaming service. Hij wordt in 2019 gelanceerd op Netflix en in bioscopen in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Ejiofor vertelt Deadline: "William's verhaal staat voor de toekomst in landen als Malawi: ontwikkelingslanden, overlopend van schoonheid en met een enorm potentieel. Een wereldwijd verhaal als dit vereist een wereldwijd platform en ik ben blij dat ik met Netflix kan samenwerken om William's buitengewone verhaal van vastberadenheid en inventiviteit onder de aandacht van het publiek te brengen."

Ondertussen is Chiwetel bezig met de opnames van het vervolg op Maleficent met ook Angelina Jolie en Elle Fanning. Ook Michelle Pfeiffer speelt mee, als Queen Ingrith. Verder zijn Ed Skrein, Robert Lindsay en Harris Dickinson weer op het witte doek te zien. De eerste film kwam uit in 2014 en haalde meer dan 750 miljoen dollar binnen.

Ejiofor doet ook mee aan de remake van Disney's The Lion Kin - hij is gecast voor schurk Scar, tegenover onder andere Donald Glover, Beyonce, James Earl Jones, Seth Rogen, en Alfre Woodard.

Cover Media/Novum Nieuws