Petitie om Superbowl te boycotten © BELGA

In de nasleep van het schandaal rond de intussen wereldberoemde NFL-speler Colin Kaepernick, die zijn job verloor door te knielen uit protest tegen het politiegeweld, is er nu een petitie opgestart die Maroon 5 oproept om uit solidariteit met Kaepernick niet op te treden tijdens de Super Bowl. De petitie haalde ondertussen al 40 000 handtekeningen, ook al is het nog niet officieel bevestigd dat Maroon 5 het felbegeerde optreden zal geven.


"Kaepernick riskeerde zijn carrière voor gelijke rechten en de NFL heeft hem daarvoor afgestraft", klinkt het in de petitie. "Totdat de liga haar beleid aanpast en het recht van haar spelers om te protesteren erkent, zou geen enkele artiest mogen samenwerken met de NFL. Daarom roep ik Maroon 5 op om haar optreden tijdens de Super Bowl 2019 af te zeggen", vervolgt de initiatiefnemer.

Volgens de schrijver werd Rihanna eerder gepolst om het optreden in 2019 voor haar rekening te nemen, maar weigerde zij uit solidariteit met Kaepernick. Ook Jay-Z weigerde in 2017 een optreden tijdens de Super Bowl. Hij schreef daarover in zijn lied 'Apesh*t', waar hij openlijk zijn steun voor Kaepernick te berde bracht.