Ketnet doet mee aan 'Hope works'-video's voor Kinderrechtendag © BELGA

Ketnet zet mee zijn schouders onder het internationale 'Hope works'-initiatief naar aanleiding van Kinderrechtendag op 20 november. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen kinderzenders en mediabedrijven van over de hele wereld, waaronder Dreamworks en de BBC.


Het initiatief omvat twaalf online kindervideo's, gaande van live-action tot animatie, die de wereld hoopvol voorstellen.

"Vandaag lijkt de wereld meer beangstigend dan ooit. We worden overstelpt met informatie, soms door gruwelijke berichten. Ook kinderen voelen zich daardoor soms bang, verward en machteloos. Het internationale initiatief 'Hope works' wil hier iets aan doen, en Ketnet werkt eraan mee", zo luidt het.

Met twaalf filmpjes wil 'Hope works' de jongste generaties helpen om geëngageerde, hoopvolle en zelfverzekerde mensen te worden.

"Kinderen zijn de toekomst, zegt men vaak, maar kinderen zijn er ook hier en nu", zegt Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. "Kinderen voelen en beleven wat in de wereld gebeurt op hun eigen manier. Het is belangrijk om dit ernstig te nemen. Tegelijk moeten we kinderen hoop en vertrouwen geven, zodanig dat ze enthousiast de wereld mee vorm willen geven. Die van vandaag. En die van morgen."

De filmpjes zijn terug te vinden op de website van Ketnet.

Ook Karrewiet draait de hele week zijn steentje bij, met verschillende reportages. Morgennamiddag komt er ook een versie van de Karrewiet-app online die helemaal in het teken staat van 'Hope works'.