Dina Tersago bedolven onder haatberichten © BELGA

Vorige week verscheen Dina Tersago in een campagne tegen geweld op Afrikaanse vrouwen. Daarop kreeg ze heel wat lovende reacties, maar eveneens brutale haatberichten. "Ik had dit niet zien aankomen", vertelt ze.


Sinds kort is "Boer zkt Vrouw"-presentatrice Dina Tersago ambassadrice van "Mamas for Africa", een vzw die vrouwen in Oost-Congo steunt. Vorige week dook ze op in een filmpje dat het schrijnende probleem aankaart. Het reclamefilmpje kreeg heel wat media-aandacht, en dus bleven ook de reacties niet uit. Sommige commentaren waren ronduit racistisch. "Zou ze zich niet beter inzetten voor de mama's hier die het moeilijk hebben", klonk het onder meer.

De sympathieke ex-Miss België wist niet wat haar overkwam. "Ja, ik had dit niet zien aankomen en ben echt geschrokken. Vooral omdat ik vanuit een heel positieve boodschap was gestart. Dus ja, deze reacties voelen heel onterecht aan. Aanvallend zelfs. Pas op, elk mens heeft recht op een mening en mag reageren op die van een ander. Toch schrik ik ervan hoe snel mensen klaarstaan om hun ongezouten mening te verkondigen", vertelt ze in TV-Familie.

De 39-jarige presentatrice benadrukt dat ze zich wél inzet voor andere initiatieven, ook voor mensen in ons land. "Ik ben meter van 'A Touch of Rose', een psychosociaal centrum voor kankerpatiënten. En ik zet mij daarnaast ook in voor tal van andere maatschappelijke en lokale projecten. Een wafelenbak, soep uitdelen voor 'Kom Op Tegen Kanker', ... Ik stort ook maandelijks een bedrag voor enkele organisaties. Maar ik loop daar niet mee te koop", zegt ze.