Kato De Boeck heeft gisteravond op het Kortfilmfestival Leuven met 'Provence', haar afstudeerfilm dit jaar aan het RITCS, de HUMO-award in de wacht gesleept. Het weekblad selecteerde een aantal Vlaamse kortfilms die in aanwezigheid van de makers vertoond werden. Meteen na de laatste film kon het publiek de winnaar kiezen.


'Provence' (21') draait om de 11-jarige Camille en oudere broer Tuur die tijdens hun jaarlijkse zomervakantie hun nieuwe kampeerbestemming in de Provence verkennen. Wanneer ze twee Nederlandse meisjes ontmoeten, kantelt de verhouding tussen zuster en broer. Haar eerdere bewondering voor Tuur verandert in een slepende jaloezie. De ontluikende volwassenheid verstoort de zorgeloze vakantie.

De kortfilm haalde al enkele internationale festivalselecties binnen en verzilverde de selectie op het Film Fest Gent met de publiekprijs. Op het festival van de Brusselse vzw Filemon sleepte de film de juryprijs in de wacht. 'Provence' is op het Kortfilmfestival Leuven ook in de running voor de Vlaamse Competitie Fictiefilm. De laureaten van deze kortfilms worden zaterdag op de slotavond in Leuven bekendgemaakt.